Zhdukja e Bleonės akuza brenda familjes prindėrit drejt divorcit
Shtatė muaj pas zhdukjes nė mėnyrė misterioze tė vogėlushes, Bleona Mata, historia duket se po merr njė tjetėr kthesė, tashmė jo vetėm pėr organet e policisė dhe drejtėsisė por edhe pėr anėtarėt e familjes. Janė pikėrisht prindėrit e Bleonės tė cilėt kanė mbėrritur nė dyert e drejtėsisė pėr tė zgjidhur krizėn bashkėshortore tė nisur pas zhdukjes sė vajzės sė tyre.
Babai, Zamir Mata ka drejtuar hapur dhe publikisht akuza ndaj bashkėshortes sė tij Bukurie Mata se ka gisht nė zhdukjen e vajzės. Kjo e fundit, nėn presionin e akuzave ka kėrkuar divorcin dhe zbardhjen e akuzave nė drejtim tė saj.
U bėnė 7 muaj nga zhdukja e vajzės dhe nuk kemi asnjė informacion pėr tė. Autorėve tė dyshuar i ėshtė shtuar dhe njė tjetėr nė listė, ėshtė pikėrisht nusja ime me tė cilėn jam ndarė pėr arsye se nuk ishte e zonja ta mbante vajzėn. Atė ditė qė ka humbur vajza, ajo ka shkuar gjoja pėr tė punuar tokėn , por nuk ka punuar asgjė. Atė ditė ka folur mbi 6 orė nė telefon, se me kė ka folur ėshtė duke e konfirmuar policia. Atė ditė ajo nuk ka dalė pėr tė kėrkuar vajzėn, por ka ndenjur duke fshehur kartat e telefonit. I bėj thirrje tė tregojė ku ėshtė vajza, ajo ndoshta ka marrė ndonjė shumė parash apo ka marrė presione e kėrcėnime por vetėm ajo ėshtė kryesorja pėr gjetjen e vajzės. shprehet Zamiri, babai i Bleonės.
Nuk ėshtė e vėrtetė asgjė. Kam folur nė telefon me ato numra, thjeshte kemi qarė hallet me shoqet. Sot ėshtė fjala e tij pėrballė simes. Djalin e kam marrė unė dhe kėrkoj tė drejtėn time. Vajza ėshtė e imja dhe unė vetėm dua tė jetoj me fėmijėt e mi theksoi Bukuria, e ėma e vajzės.
Ndėrsa prindėrit e Bleonės vazhdojnė tė zgjidhin ceshtjen e tyre nė gjykatė, hetimet pėr gjetjen e vogėlushes kanė vijuar edhe nė shtetet fqinje, por deri tani pa sukses.
Historia e mistershme zė fill nė fund tė majit tė kėtij viti, kur vogėlushja u zhduk krejt papritur nga kodra pėrballė shtėpisė, teksa ishte nė shoqėrinė e disa vajzave tė tjera dhe hallės sė saj.
Qė prej asaj kohe autoritetet kanė shoqėruar dhjetėra persona, kėrkimet janė shtrirė nė tė gjitha shtetet fqinje, por ende nuk ka asnjė gjurmė tė Bleonės sė vogėl.burimi /knn/